RUILWINKEL HELMOND

headermetlogo

  • Slide1
  • Slide2
  • Slide3
  • Slide4
Image

WERKGROEP ALLOCHTONE VROUWEN

Elke woensdagochtend komen vrouwen met een migratieachtergrond van 10.00 tot 12.00 uur samen om elkaar te ontmoeten, te helpen en tips te geven.

Ze praten over allerlei onderwerpen zoals opvoeding, het omgaan met (weinig) geld, omgaan met instanties. Kortom; allerlei zaken waar je in het dagelijks leven mee te maken krijgt. Gezelligheid, vertrouwen en respect voor elkaar staan voorop.

Meedoen is gratis! Loop gerust een keertje binnen.

WERKGROEP JONGE MOEDERS

Jonge alleenstaande moeders met kleine kinderen komen elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur bij elkaar.

Ze bespreken thema’s waarbij moeder en kind centraal staan. Het kan gaan om grenzen stellen, spelen en leren, school, pesten en dienstverlening van (en omgaan met) instanties en regelingen.

Soms worden gastsprekers uitgenodigd die nuttige informatie geven over diverse onderwerpen. In de groep wordt alleen Nederlands gesproken, om de taal te verbeteren. De moeders ruilen kleding en kindermeubels, zoals kinderstoeltjes, kinderzitjes en speelgoed. Wat de ene moeder over -of niet meer nodig- heeft komt de andere moeder vaak nog goed van pas. Zo helpen ze elkaar, vergroten hun mogelijkheden, zetten ze hun kwaliteiten in en neemt hun zelfvertrouwen toe.

Lees meer
Image

 

 

 

 

 

Humanitas Ruilwinkel Helmond
Engelseweg 127 A
5705 AC Helmond

 

 

 

 

 

info@ruilwinkelhelmond.nl
tel: 0492-599449
K.v.K: 40530895