RUILWINKEL HELMOND

headermetlogo

  • Slide1
  • Slide2
  • Slide3
  • Slide4

Armoedeplatform; opnames in de ruilwinkel

 

De Ruilwinkel is aangesloten bij het Armoedeplatform Helmond. In dit platform werken Helmondse organisaties samen om mensen met een kleine portemonnee nog beter te kunnen helpen.

Ter gelegenheid van de dag van de armoede op 17 oktober heeft Omroep Helmond een filmpje gemaakt over het armoedeplatform. Er zijn ook opnames gemaakt in de Ruilwinkel. Via https://youtu.be/NAh2FpdQFJg is een en ander terug te zien.

oktober 2020

Jubileum Humanitas Helmond

Humanitas Helmond viert in 2019 haar 20-jarig bestaan met extra activiteiten voor klanten en vrijwilligers. Zo zijn gezinnen met kleine en grote kinderen bijvoorbeeld gezellig naar de Leonardusspeeltuin en naar Billy Bird geweest.  

De vrijwilligers en oud-vrijwilligers van de projecten Home Start, BOR, Gevaarlijke Liefde en de Ruilwinkel hebben op 19 september een leuk feestje gevierd. 

september 2019

Image

19 september 2019 / Eindhovens Dagblad

Image

Burgemeester op bezoek

Burgemeester Elly Blankers en de directeur van het NIBUD, Arjan Vliegenthart, hebben een bezoek gebracht aan de Ruilwinkel. De aanleiding voor het bezoek was de week van het geld. De gasten lieten zich door vrijwilligers en klanten informeren over de diensten van de Ruilwinkel en de manier waarop wij mensen met weinig geld helpen om een beter bestaan op te bouwen.

29 maart 2019

Image

Broden uitgifte op aswoensdag

Een afgevaardigde van het St. Catharinagilde in Helmond, Ron Peters, heeft op aswoensdag broden uitgedeeld aan klanten van de Ruilwinkel. Het aantal broden is afhankelijk van het ledental van Catharinagilde. Dit jaar waren dat er 22.

De uitgifte van broden op aswoensdag is één van de vele tradities van het St. Catharinagilde. De kosten voor deze broden betalen de broeders rond half vasten. Dit heet in het gilde “spynde”. Dit is afgeleid van het Middelnederlandse spenden, spenderen. Op de avond dat de spynde betaald wordt, eten de gildebroeders een vismaaltijd in het gildehuis.

6-3-2019

Image

Cheque voor de fietsenwerkplaats

Het jaar 2019 begon goed voor de Ruilwinkel. We mochten tijdens het nieuwjaarsconcert, dat georganiseerd werd door Rotary Helmond en de Gemeente Helmond, een mooie cheque ter waarde van
€ 5,500 in ontvangst nemen. Het geld is bij elkaar gebracht door Stichting Helmond ontvangt - Helmond geeft. 

Dankzij de gulle gevers konden we een aanhanger -voor het halen en brengen van fietsen-, nieuw gereedschap en fietsonderdelen kopen.

13-1-2019

Image

 

 

 

 

 

Humanitas Ruilwinkel Helmond
Engelseweg 127 A
5705 AC Helmond

 

 

 

 

 

info@ruilwinkelhelmond.nl
tel: 0492-599449
K.v.K: 40530895