RUILWINKEL HELMOND

headermetlogo

  • Slide1
  • Slide2
  • Slide3
  • Slide4

De Lets-beweging is in de tachtiger jaren van de vorige eeuw ontstaan in Canada. Nadat in de streek de industrie plotseling verdween, maakte de lokale bevolking van het stadje Comox Valley bij Vancouver van de nood een deugd. Geen werk, geen geld… Laten we het maar weer doen als vroeger; ruilen.

Image

Want de plaatselijke handel droogde snel op. Om het onderlinge ruilen weer op gang te brengen, werd een centrale boekhouding met een eigen ruileenheid in het leven geroepen. Het Lokaal Economisch Transactie Systeem (Lets) was geboren. Een Letsgroep bestaat uit een groep mensen die onderling goederen en diensten uitwisselen zonder een vaste ruimte en zonder dat daar geld aan te pas komt. Lets heeft zich verspreid over de hele wereld.

In Helmond hebben we wel een vaste ruimte om te ruilen, namelijk de Ruilwinkel. Sinds 2002 zaten we op verschillende locaties, maar nu hebben we een mooie plek gevonden aan de Engelseweg 127A.  Het voordeel van een fysieke winkel is dat mensen de spullen direct kunnen zien. De goederen worden gebracht en de sociale functie daarvan is mooi meegenomen.

Niet alles kan geruild worden, jammer genoeg niet, want de hele maatschappij draait nu eenmaal om geld. Zo zijn daar onze vaste lasten en kosten waarvoor wij afhankelijk zijn van gulle gevers en subsidies.

 

 

 

 

 

Humanitas Ruilwinkel Helmond
Engelseweg 127 A
5705 AC Helmond

 

 

 

 

 

info@ruilwinkelhelmond.nl
tel: 0492-599449
K.v.K: 40530895